STEFAN SCHÖNING

STEFAN SCHÖNING

Na zijn studies productontwikkeling aan het Henry Van de Velde Instituut in Antwerpen, richtte Stefan Schöning zijn multidisciplinaire studio op in 1994.
Folder, een stoel uit één stuk gesneden en gevouwen, trok wereldwijd de aandacht toen hij werd uitgebracht in 2001 en is ondertussen een klassieker geworden.
Om zijn eigen identiteit te ontwikkelen, werkt Stefan Schöning in verschillende sectoren met een verscheidenheid aan producten en materialen. Speelgoed, verlichting, meubilair, keukengerei, consumptiegoederen, publiek design, al deze sectoren vereisen een andere aanpak, waardoor kennis verzameld wordt die inwisselbaar is.
Deze aanpak heeft geleid tot ontwerpen die verder gaan dan standaard productieprocessen. Elk ontwerp kan leiden tot het toepassen van nieuwe technologieën en materialen, zodat de identiteit van het ontwerp verscherpt wordt. Eliminatie is een belangrijke factor tijdens dit design proces.
“Als je een lijn tekent, moet het alle andere overbodige lijnen vervangen. Het moet die lijn zijn, met al zijn karakteristieken.